25° N 55° E - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Mark Zevenberg - WaarBenJij.nu 25° N 55° E - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Mark Zevenberg - WaarBenJij.nu

25° N 55° E

Door: Mark

Blijf op de hoogte en volg Mark

08 September 2013 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Hoi allemaal.

Ik ben er!!!

De rest van afgelopen week was eigenlijk hetzelfde als wat ik in het vorige reisverslag al had neergezet. Ik ben veel bezig geweest om de software onder de knie te krijgen. Dus hiermee zal ik jullie niet mee bezighouden.

Afgelopen vrijdag (6 september) ben ik echter wel even van locatie veranderd. Het hoort niet helemaal bij een reisverslag, want ik was namelijk voor één nachtje thuis te bewonderen. Vrijdag was namelijk mijn laatste dag op het kantoor en zaterdag zou ik pas gaan vliegen richting Dubai.

Zaterdag werd ik weggebracht door mijn ouders naar Schiphol. Hier hebben eerst nog uitgebreid geluncht, bij de zeer luxueuze Burger King. Daarna was het tijd om afscheid te nemen voor een periode van 3 1/2 maanden. Het vliegtuig vertrok om 14:30 en had een verwachte aankomsttijd van 22:50 in Dubai (dus om 20:40 Nederlandse tijd). Ik vloog economy class, en dat heb ik geweten. Ik zat namelijk vast tussen de stoelen in. Ook zou ik nog een foto maken van Dubai by night vanuit het vliegtuig, maar dit is helaas niet gelukt. Ik zat namelijk in het midden van de middelste rij tussen twee Fransen in.

Eenmaal aangekomen kwam ik zo door de douane heen. En buiten stond er een man mij op te wachten. Hij liet mij door een andere man naar het hotel brengen, het Tamani hotel. Ik zou in dit vijf sterren hotel op de bovenste verdieping (50ste etage) verblijven. Dit zou gebeuren in een appartement. Echter één punt: Ik deel het appartement met andere mensen die bij Van Oord werken, alleen heb ik ze nog niet ontmoet. Dit is niet omdat het heel groot is, maar omdat we op andere tijden beginnen en eindigen.

Eenmaal aangekomen in het appartement wist ik me geen raad wat te doen. Ik zag namelijk een paar schoenen staan, maar ik zag ook dat er vier hele grote slaapkamers waren. Alleen waren alle deuren dicht, dus durfde ik er ook niet eentje op te maken. Straks sliep daar al iemand en zou ik hem wakker maken. Ook was er een andere kamertje met een bed en een strijkplank. Zo verstandig dat ik was ben ik daar maar gaan slapen.

De volgende ochtend (vandaag) werd ik om half 9 opgehaald bij het hotel. Iemand van het kantoor zou mij richting Jumana Island brengen. Eenmaal daar aangekomen werd ik hartelijk welkom geheten en aan iedereen daar voorgesteld. Het viel op dat er van de 30 mensen daar ongeveer 5 mensen Nederlands waren, en dat de rest uit zuid en zuid-oost Azië kwamen.

Vandaag zou ik mijn dag doorbrengen op het kantoor. Dit kwam omdat ik nog niet de benodigde veiligheidsmiddelen tot mijn beschikking had. Dus vandaag zou ik samen met Win (zuid-oost Azië) gaan processen. Dit houdt in dat je de gemeten data gaat verwerken door het te uploaden in het oude bestand, zodat je er een nieuwe database van maakt. Ook moest hij hiervan rapportjes maken. Hierdoor konden de andere mensen van de andere afdelingen weer aan het werk. Zelf heb ik niks gedaan, omdat Win alles wist en het moest snel afkomen.

Ook heb ik een mobiel van de zaak gekregen. Deze super deluxe Nokia kan namelijk bellen en SMS'en. Alleen het noodzakelijke dus. Echter ben ik er heel blij mee, want dit scheelt mij namelijk enorm in kosten als ik ermee moet bellen of SMS'en.

Eind van de werkdag (half 7) werd ik weer teruggebracht naar het hotel. Hier aangekomen kwam ik erachter dat we eigenlijk wel een best mooi uitzicht hebben. Verder heb ik vanavond noodles gegeten, omdat ik het allemaal zelf moest regelen en ik geen zin had om nog uitgebreid iets te gaan koken.

Ik ga er nu maar eens een eind aan breien, want morgenochtend gaat om 5 uur de wekker voor een nieuwe werkdag.

Groetjes

• 08 September 2013 - 19:45

Martin:

Hai Mark,

Leuk om te lezen, veel plezier deze week en tot skypse.

Martin

• 08 September 2013 - 20:01

Gisela:

Hoi Mark,
    Wat heb jij nu wat je thuis niet heb op je slaapkamer??, een strijkplank, super leuk voor je hoor!!!!!
    Blij dat je goed bent aangekomen, volgens mij is de eerste indruk goed.
    05.00 uur opstaan, errrug vroeg ;-)
    Groet Gisela

• 09 September 2013 - 19:03

Debby:

Hej Mark,
    Ik hoorde vrijdag van je moeder dat je naar Dubai zou gaan en nu heb je er al 2 werkdagen opzitten!
    Wat een geweldige plek om stage te lopen zeg! Helpen bij de aanleg van een eiland en wat voor een. En een appartement op de 50e etage, je zal last van hoogtevrees hebben.....
    Je hebt een goede tijd uitgekozen, de zomer is hier voorbij en bij jou gaat de zomer heerlijk verder...
    En heb ook gehoord dat je in Dubai erg leuk kan shoppen, dus Mark, jij boft ;-)
    We blijven je volgen op je blog. We wensen je een goede stagetijd toe!
    Groeten uit Schagen van de Korevaartjes

• 10 September 2013 - 18:51

Opa:

Hallo Marek.
    hier in holland regent het maar ik heb je verslag gelezen en daar is het lekker warem
    ik hoop dat je er snel sult wennen en dat je een goede stage mag hebben .
    Gr Opa.