De kennismaking met ...
Door: Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark
03 September 2013 | Nederland, Rotterdam
Maandagochtend om 06:21 gingen we met de trein richting Rotterdam. En ja, ik heb neergezet "we". Vandaag was namelijk de eerste schooldag voor Anniek in Leiden. Samen zijn we gaan reizen tot aan Leiden, waar ik verder zou gaan tot aan Schiedam. Hier op de metro gestapt tot een halte waar ik om precies te zijn 1 minuut overstaptijd had om mijn bus te halen. En dus raad je het al, dat haal ik niet. Ze hadden namelijk bedacht om het busstation op hetzelfde niveau te doen als waar de metro aankwam. Dus ik snel daarheen, kijk waar ie weg gaat, zie ik de bus een verdieping lager wegrijden. Want blijkbaar hadden ze dus niet genoeg plek om mijn bus daar te stallen, dus die halte stond daar helemaal alleen beneden.
Al met al was ik wel ruim op tijd aangekomen bij Van Oord. Hier werd ik ontvangen, kreeg enkele DVD's met filmpjes over het werk van Van Oord onder mijn snufferd en 'off we go'. 's Middags even lunchen in de kantine en daarna de safety briefing. Bij deze een samenvatting:
Altijd een helm op, draag een veiligheidjasje, doe bij het water een reddingsvest aan en stop je hand niet in draaiende onderdelen (logisch!!!). Ook kreeg ik nog een presentatie over hoe Van Oord in elkaar steekt qua organisatie.
Rond half vijf vonden we het wel welletjes het werd ik door de bus naar het hotel gebracht. En wie mij kent, weet dat ik met kleine dingetjes al heel gelukkig kan zijn. Dus je kan je niet voorstellen wat ik dacht toen ik het Novotel Brainpark hotel binnen liep. Dit 4 sterren hotel is meer dan ik had verwacht. 's Avonds nog even een happie eten in het hotel. Uit beleefdheid heb ik het op gegeten, maar het was eigenlijk niet te vreten.
Op dinsdag 3 september heb ik kennis gemaakt met de software en een beetje met Rotterdam. De buschauffeur was zo druk bezig om nog het groene licht te halen, dat hij vergat om mij mee te nemen. Dus wachten op de volgende bus was het enige wat restte. Op het kantoor begon ik met een cursus van de software, en dit eindigde rond 5 uur in de middag. Dus mijn daggie was weer gevuld. Ben tussendoor ook nog even langs de travel clinic geweest om vaccinatie prikken te halen.
BTW: Zaterdag vlieg ik naar Dubai. Zomerkleding is gepakt, want het is daar vandaag 44 graden geweest.
Groetjes
04 September 2013 - 20:17
Gisela:
Hoi Mark,
Leuk verslag, je eerste van de vele. Fijn dat je eerste dagen leerzaam en leuk zijn.
Prettige dagen, we zien je nog wel even voordat je vertrekt naar Dubai.
Gr Gisela -
23 Oktober 2013 - 19:40
Bep Zevenberg:
Hallo Mark. Hier is een berichtje van je oma uit Uitgeest. Ik vind je verslagen erg leuk om te lezen. Je doet ook al zelfstandig werk las ik, goed hoor. Het wordt hier al aardig herfstig. In het weekend gaat het uur er af dus wordt het s 'avonds weer vroeg donker.Nog even en je vader en je moeder komen bij je op bezoek, leuk hoor. Mark het beste met je en tot schrijf maar weer. Groeten van Oma.